Psihoterapie de cuplu si familie

Psihoterapia de cuplu ajuta cuplurile  de toate tipurile să recunoască și să-si rezolve conflictele și să-și îmbunătățească relatia. Prin consilierea de cuplu, puteți lua decizii cu  privire la refacerea și întărirea relației sau sa decideti ca veti continua calatoria separat. Procesul de consiliere a cuplurilor va aborda teme privind modele comportamentale și de comunicare, natura conflictelor voastre si cum functioneaza relatia voastra.

Împreună, voi doi și terapeutul vostru, veți stabili obiective realiste care ar putea fi orice, de la învățarea empatiei la gasirea unor noi modalități de negociere a problemelor, de la schimbarea impartirii  responsabilitătilor gospodăriilor la imbunatatirea comunicarii. Psihoterapeutul vostru va utiliza o varietate de tehnici terapeutice până când obiectivele voastre sunt îndeplinite.

 

Cu toții începem această viață cu o familie, fie că familia este compusă din rude de sânge sau o familie adoptivă. Familia pe care o dobândim atunci când ne-am născut influențează fiecare aspect al vieții noastre, cine suntem și cine devenim. Invățăm cum să iubim și cum să interacționăm cu alții din aceste prime relații importante. Dar nu toate familiile sunt mereu stabile, sănătoase și fericite. Stresul vieții moderne, nevoia unui echilibru mai bun între viața profesională și viața personală, o criză de familie de un fel sau altul sau provocări legate de sănătatea unor membri ai familiei, copiii cu dizabilități, stresul financiar, provocările comportamentale determinate de varsta diferiților copii pot crea provocări care  necesita ajutor pentru rezolvare.

Iti ofer consiliere profesională pentru un spectru larg de provocări și preocupări cu care vă puteți confrunta. Este posibil să aveți de-a face cu stresul familial ca rezultat al unei pierderi de locuri de muncă. Poate copilul tău încearcă să facă față dependentei de tehnologie care devine tot mai răspândita.  Sau poate un membru al familiei se afla intr-o situatie medicala cu impact asupra vietii de familie.

Terapia familială oferă familiilor o modalitate de a dezvolta sau menține o familie sănătoasă și funcțională in conditiile date.