Intrebari frecvente

Un psihiatru este un medic înregistrat care poate diagnostica bolile psihice și poate prescrie medicamente. Psihologii și psihoterapeuții vor oferi terapie și nu vor furniza în mod obișnuit diagnostice sau medicamente (deși au o bună înțelegere a diagnosticului sau chiar a medicamentelor care ar putea fi aplicabile). Acolo unde este necesar vom programa o intalnire la psihiatru pentru un rezultat optim.

Absolut. Ceea ce povestim in cabinet în sesiunile noastre este complet confidențial, cu excepția unor cazuri specifice despre care vei fi informat in timpul primei intalniri.

Ceea ce te-a adus la consiliere este de obicei punctul de plecare pentru a putea începe să lucrezi corect la problemele tale. Istoria familiei și trecutul tau vor fi probabil revizuite în acest moment.Ti se vor pune intrebari cu scopul de a clarifica, de a reflecta. Vei fi încurajat să te uiți la lucruri dintr-o perspectivă diferită.

Răspunsul la această întrebare este că depinde de situația ta specifică. Unii oameni încep să se simtă mai bine imediat după câteva sesiuni, iar pentru alții durează mai mult. Numărul de sesiuni depinde de obiectivele tale, de istoricul tau, de tipul problemei, și de capacitatea ta de a te implica în procesul în timpul sesiunii și în afara sesiunii.
De asemenea, depinde de tipul de terapie. Terapia cognitiv comportamentală este concepută pentru a fi pe termen scurt și durează 8 până la 20 de sesiuni. Terapiile psihodinamice, psihanalitice și existențiale tind să fie mai lungi, iar multe durează multe luni sau chiar ani. Se intampla de multe ori ca odată ce începi sesiunile sa apara noi perspective și unghiuri pe care nu le știai si pe care vei dori să le explorezi. Este posibil si să vedem îmbunătățiri mai repede decât te-ai fi așteptat.

O sedinta dureaza cincizeci de minute. Deseori putem programa sesiuni duble, acestea functionand foarte bine pentru cupluri si familii.

În mod tradițional, intalnirile sunt o dată pe săptămână și dureaza 50 de minute. În unele cazuri ele pot fi de două ori pe săptămână, de obicei la  începutul terapiei  sau în timpul unei tensiuni emotionale. Spre finalul terapiei, sedintele vor fi o data la doua saptamani.

Load More