Despre obiective

Despre obiective

Cu totii avem obiective precise, indiferent daca stim sau nu. Oricare ar fi acestea ele au un efect major asupra existentei noastre. Cum poti transforma invizibilul in vizibil? Primul pas il constituie definirea exacta a visului tau, limita pana la care il poti indeplini depinde de capacitatea de a defini cu precizie ceea ce iti doresti. Secretul descatusarii adevaratei tale puteri consta in fixarea unor scopuri care sa fie suficient de atragatoare incat sa te inspire realmente si sa-ti starneasca pasiunea. Alege-ti chiar in clipa asta scopurile in mod constient. Trece in revista tot ceea ce merita urmarit in viata. Alege-ti un scop care sa ti se para cel mai interesant si care sa te faca sa te scoli cu noaptea in cap si se stai pana tarziu.

Ti s-a intamplat vreodata sa iti cumperi o haina sau o masina noua si imediat dupa aceea sa te miri ca le vezi peste tot? Cu siguranta ca ele au fost acolo tot timpul. Dar oare de ce nu le-ai observat? Pentru ca nu au fost in zona ta de interes, nu fusese activata acea parte de creier responsabila cu scoaterea in evidenta a informatiilor de care ai nevoie. Ceea ce te poate ajuta sa iti indeplinesti visul nu este niciodata observant sau folosit pentru ca pur si simplu nu ti-ai definit clar scopurile, adica nu i-ai dat voie creierului sa iti arate se este important. De indata ce o vei face aceasta parte a mintii devine un fel de magnet care atrage orice informatie sau ocazie care ti-ar putea fi de folos pentru indepinirea mai rapida a scopurilor,

Mai departe, pentru a-ti clarifica obiectivele de dezvoltare personala,  am sa te rog sa iti raspunzi la urmatoarele intrebari:

Cum as vrea sa fiu?

Ce as vrea sa invat?

Ce vreau sa obtin prin profesia mea?

Ce locuri as vrea sa vad?

Ce aventuri as vrea sa traiesc?

Ce as putea crea?

Pe cine as vrea sa ajut?

Dupa ce ai stabilit care iti sunt prioritatile fixeaza cate un termen de indeplinire pentru fiecare obiectiv in parte si scrie in cateva randuri de ce este el important si de ce esti horatat sa-l indeplinesti. Intrebarile pe care poti sa ti le pui sunt:

Ce as simti daca as realiza asta?

Cum mi s-ar parea viata mea?

Cum s-ar schimba viata mea?

Raspunsurile la aceste intrebari te vor ajuta sa iti motivezi indeplinirea obiectivelor. Atunci cand exista un “de ce” suficient de puternic acesta iti va furniza si raspunsul la intrebarea “cum”.

Si acum acorda-ti ragazul de a-ti defini primii pasi pe care trebuie sa-i faci pentru a-l atinge. Ce poti face chiar azi pentru a merge mai departe? Un pas cat de mic, un telefon, o promisiune, schitarea unui plan initial te vor face sa fii mai aproape de ceea ce ti-ai propus.

Secretul realizarii acestor obiective este antrenamentul mental. Recapituleaza-le zilnic. Afiseaza-le in asa fel incat sa le vezi permanent.

Pentru foarte multi oameni fixarea unor obiective inseamna ca abia dupa ce le vor fi realizat vor putea sa se bucure de viata. Nu-ti amana fericirea! Stabilirea unor obiective inseamna sa ai o directie, sa stii spre ce te indrepti, sa nu plutesti in deriva.

Nu uita sa te bucuri de calatorie!

1 Comment
  • A WordPress Commenter
    Posted at 08:45h, 20 aprilie Răspunde

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Post A Comment